2008. április 30., szerda

A biotermelés finanszírozását

az első tengelyből akarja megoldani a minisztérium, ami elég furcsán hangzik, és miután teljesen hiányzik a Nemzeti Vidékfejlesztési Tervből.
A 121 intézkedés keretében pályázhatnak a termelők eszközvásárlásra és a termékek feldolgozásának elősegítésére (modernizációra). Tehát a nagy kalapba kerülnek be a pályázatok, ahol a icsiknek nem túl sok esélyük van, ezt láttuk eddig legalábbis.

2008. április 22., kedd

Föld Napja - április 22.

Először 1970-ben ünnepelték meg a Föld Napját, az Amerikai Egysült Államokban, egy egyetemista kezdeményezésére.
Érdekes, hogy ma már közel egy milliárd ember mozdul meg ezen a napon és igyekszik tenni valamit a bolygónk megmentéséért. Magyarországi hírekért a Föld Napja Alapítványt kell keresni, de van nemzetközi szervezet is.
Ma Székelyudvarhelyen faültetésre kerül sor a szejkefürdői Orbán Balázs síremlék fölött, délután 3 órától, az Agora munkacsoport és más helyi zöldek közremüködésével.

2008. április 13., vasárnap

Cikk a Health Check-ről

a Capitalban, a linket bemásolom, ami nagyon érdekes az ábrákon, az a nagytulajdonosok masszív finanszírozása, természetesen erre számítottunk, na de hogy ennyire...
Egy másik érdekesség, hogy a nyerstej 62%-t az 5 tehénnél kevesebbel rendelkező gazdaságok termelik meg. Ezt érdemes lesz megjegyezni és megnézni mondjuk 10 év múlva...

2008. április 4., péntek

Támogatások mértéke


A Hargita Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság is készített egy támogatási szórólapot, nem volt jobb ötletem beszkenneltem, és csatolom.